Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

2. januarja, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.030 klicev. Med 366 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 52 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

V 48 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda. V štirih nesrečah so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti petim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti šesim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov in devet  tatvin. Policisti so obravnavali tudi tri nasilja v družini, dve grožnji ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 65 oseb. 32 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 24 državljanov Afganistana, 11 Konga in 7 Indije.

Vir in foto: Policija

Ne spreglejte…

Ruska vojska: V napadih na predvečer novega leta je bila tarča tovarna brezpilotnih letal

Ruska vojska je v nedeljo sporočila, da je v napadih na ukrajinska mesta, vključno s Kijevom v soboto, ciljala na tovarne za proizvodnjo brezpilotnih letal da bi preprečila načrtovane teroristične napade.

“Dne 31. decembra 2022 so ruske oborožene sile izvedle natančen zračni napad velikega dosega na ukrajinske obrambne industrijske obrate, vključene v proizvodnjo napadalnih brezpilotnih letal, ki se uporabljajo za izvajanje terorističnih napadov na Rusijo,” je sporočilo rusko obrambno ministrstvo… več tukaj.