Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

4. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.167 klicev. Med 474 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 103 kaznivih dejanj.

V 76 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V eni nesreči so bili udeleženci huje telesno poškodovani. V prometnih nesrečah nihče ni izgubil življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 19 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 41 tatvin, 31 vlomov in 21 poškodovanj tuje stvari. Policisti so obravnavali tudi tri nasilja v družini, tri grožnje, eno povzročitev telesne poškodbe, eno ponarejanje listin, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 54 oseb. 32 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (19), Afganistana (7), Turčije (6).

Vir: Policija Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Motivacija za delo v ambulantah za neopredeljene – visoko plačilo

Brez osebnega zdravnika je vsak dan več ljudi, vlada je predlagala rešitev v obliki ambulant za neopredeljene. Po državi bo predvidoma 94 takšnih ambulant, od tega 19 v Ljubljani, ki pa bodo organizirane v zdravstvenih domovih.

Trenutne akutne in kronične ambulante se bodo transformirale v ambulante za neopredeljene. Obseg je odvisen od kadra, ki ga bodo prejeli… več tukaj.