Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

5. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.189 klicev. Med 472 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti 10 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 39 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, in 14 vlomov. Policisti so obravnavali tudi štiri kazniva dejanja nasilja v družini, po tri kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in ponarejanje denarja, dve grožnji ter po eno kaznivo dejanje ponarejanje listin, rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 30 oseb. Vse na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (28), Bangladeša (1) in Maroka (1). 

Vir: Policija Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Republikanci v treh glasovanjih niso izbrali novega vodje kongresa

Republikanci so v predstavniškem domu ameriškega kongresa trikrat preprečili izvolitev svojega strankarskega kolega Kevina McCarthyja za predsednika tega telesa.

Glasovanje za volitve za vodjo spodnjega doma kongresa so bile kot obračun med dvajsetimi zagovorniki trde linije in ostalima 202 članoma republikanskega kluba. McCarthyju pa tako ni uspelo dobiti 218 glasov, ki so potrebni za mesto predsednika predstavniški dom v treh glasovanjih… več tukaj.