Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

6. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.285 klicev. Med 528 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru, ter 85 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti sedmim voznikom zasegli vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 37 tatvin, 22 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari in tri povzročitve telesnih poškodb. Policisti so obravnavali tudi tri nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve grožnji, eno ponarejanje listin, ter eno ponarejanje denarja.

Vir: Policija Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Charlie Hebdo objavil karikature ajatole Hameneja, Iran zaprl francoski inštitut

Iranske oblasti so zaprle Francoski inštitut v Teheranu, ker je francoska satirična revija Charlie Hebdo objavila karikature vrhovnega voditelja ajatole Alija Hameneja, je danes sporočilo iransko zunanje ministrstvo.

Iranske oblasti so karikature obsodile kot “žalitev simbolov suverenosti in nacionalnih vrednot”.

Teheran je v sredo opozoril, da bo to imelo posledice, in zunanje ministrstvo je francoskega veleposlanika poklicalo na razgovor… več tukaj.