Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

7. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.419 klicev. Med 569 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V eni nesreči pa so bili udeleženci huje telesno poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so policisti pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 19 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe in dve nasilji v družini. Policisti so obravnavali tudi dve grožnji, en rop, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje denarja ter eno preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje z Republiko Hrvaško obravnavanih 48 oseb. 39 na območju PU Novo mesto, sedem na območju PU Koper in dva na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 14 državljanov Kube, 10 Maroka in sedem iz Bangladeša.

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Koper: učenec  v šolo kar s kladivom, ranil je učenca

Učenec ene od koprskih osnovnih šol naj bi s kladivom napadel drugega učenca in mu povzročil poškodbe glave. Spisal naj bi tudi seznam z imeni oseb, ki jih je nameraval pobiti. Nekateri učenci naj bi grozilna sporočila, da jih bo vse pobil, prejeli že okoli novega leta.

Ravnatelj šole: Naša prva skrb je varnost otrok

Učenec OŠ Šmarje pri Kopru je v četrtek v šolo prinesel kladivo in z njim napadel drugega učenca. Do napada naj bi prišlo na stranišču, kamor je napadalec sledil svoji žrtvi. Poleg tega naj bi imel učenec izdelan tudi seznam, na katerem so imena učencev in učiteljev, ki naj bi jih nameraval pobiti… več tukaj.