Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

9. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 944 klicev. Med 349 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 49 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

V 46 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v dveh nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 16 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 vlomov, 12 tatvin in 12 poškodovanj tuje stvari. Policisti so obravnavali tudi dve povzročitvi telesnih poškodb, dve nasilji v družini, en rop ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 110 oseb. 58 na območju PU Koper, 47 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (52), Indije (19), Kube (14).

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Požareport: Stranka SD sprožila napad na Goloba, češ v čem je on boljši od Janše, Golob pa Loredanu obljubil obračun z Jankovićem?!

Požareport: Stranka SD sprožila napad na Goloba, češ v čem je on boljši od Janše, Golob pa Loredanu obljubil obračun z Jankovićem?! Samo Logar, sicer ne ravno najbolj uspešni ljubljanski odvetnik, vendar osebni odvetnik Roberta Goloba, zdaj pa ljubljanski podžupan in šef svetniške skupine GS, pa naj bi tudi komaj čakal na Golobovo zeleno luč, da Jankoviću zasadijo nož v hrbet… več tukaj.