Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

10. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1247 klicev. Med 478 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 126 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. V eni prometni nesreči je ena oseba žal izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 17 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so policisti pridržali.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 29 tatvin, 23 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari in pet ponarejanj denarja. Policisti so obravnavali tudi tri grožnje, dve nasilji v družini in eno povzročitev telesne poškodbe ter drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 92 oseb. 58 na območju PU Novo mesto, 29 na območju PU Koper, 4 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Maroka (21), Indije (20) in Pakistana (12).

vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Anketa: precejšen padec podpore vladi in Gibanju Svoboda

V januarski anketi, ki jo je za časnik Delo izvedla Mediana, je v primerjavi z decembrom opaziti padec podpore vladi in največji vladni stranki. Delež tistih, ki delo vlade ocenjujejo kot pozitivno in zelo pozitivno, se je z decembrskih 45 odstotkov znižal na dobrih 36 odstotkov. Gibanje Svoboda bi volilo 29,1 odstotka anketirancev (decembra 34,1)…. več tukaj.