Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByA.K.

12. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1098 klicev. Med 471 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 35 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 94 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, devet prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo. Policisti si obravnavali tudi eno prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor pridržali dva voznika.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli devet vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 22 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih, pri tem so na območju Policijske uprave Ljubljana pridržali dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji so policisti obravnavali 29 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov in štiri grožnje. Policisti so obravnavali tudi tri povzročitve telesnih poškodb, tri nasilja v družini, dve ponarejanji denarja ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitve uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti eni osebi na območju Policijske uprave Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 83 oseb. 60 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (19), Afganistana (11) in Rusije (11).

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Ukrajina: Rusija moškim, ki izpolnjujejo pogoje za služenje vojaškega roka, preprečuje, da bi zapustili državo

Ukrajinski obveščevalci trdijo, da je ruskim nabornikom trenutno prepovedano zapustiti Rusijo, piše Sky News.

Ruska FSB je mejnemu nadzoru države ukazala, naj nabornikom prepreči odhod, je sporočila ukrajinska obrambna obveščevalna služba. Odredba naj bi veljala od 9. januarja.

Prav tako je onemogočen odhod ljudi, ki so »omejeno sposobni za vojaško službo« in so vpisani v rezervno sestavo… več tukaj.