Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

13. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.343 klicev. Med 520 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v šestih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V dveh nesrečah so bili huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti 10 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 29 vlomov, osem poškodovanj tuje stvari in štiri nasilja v družini. Policisti so obravnavali tudi tri ponarejanja denarja, dve drzni tatvini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, dve grožnji, eno povzročitev telesne poškodbe in eno ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 92 oseb. In sicer 75 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, tri na območju PU Maribor, dva na območju PU Celje in enega na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (21), Kube (21) in Alžirije (8).

vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Požareport: Novo ponižanje za Loredana: Golob mu vzame zdravstveno reformo. In koga Črnčec rine Golobu – za novega notranjega ministra?

Požareport: Pred prvim letošnjim vrhom koalicije: Jaz, jaz, jaz, veliki rešitelj, hkrati pa veliko blefiranja in sprenevedanja, poleg tega vsi zelo dobro vemo, zakaj se ustanavljajo tako imenovane posebne delovne skupine…

Odnosi znotraj Golobove vladne koalicije so bistveno bolj težavni in napeti, kot je to morda videti od zunaj, iz poročanja medijev, oziroma javnih izjav vladnih politikov… več tukaj.