Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

14. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.377 klicev. Med 562 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 71 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti 12 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so na območju PU Maribor pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 43 intervencij na javnem kraju, 28 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama na območju PU Kranj in PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 44 tatvin, 18 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari in štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami. Policisti so obravnavali tudi tri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, dve nasilji v družini ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih  64 oseb. 37 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper, 1 na območju PU Kranj, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Konga DR (10), Maroka (9).

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

V Mariboru v ponedeljek z delom začne prva ambulanta za neopredeljene paciente

V Mariboru bodo po novih napovedih v ponedeljek odprli prvo ambulanto za neopredeljene paciente oziroma paciente brez družinskega zdravnika. Prav tako v ponedeljek bosta takšni ambulanti predvidoma začeli delovati med drugim tudi v Velenju in Celju… več tukaj.