Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

15. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.181 klicev. Med 528 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti 12 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali štiri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 48 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 vlomov, 27 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, šest nasilij v družini ter po tri povzročitve telesnih poškodb in grožnje.

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

V Mariboru v ponedeljek z delom začne prva ambulanta za neopredeljene paciente
V Mariboru bodo po novih napovedih v ponedeljek odprli prvo ambulanto za neopredeljene paciente oziroma paciente brez družinskega zdravnika. Prav tako v ponedeljek bosta takšni ambulanti predvidoma začeli delovati med drugim tudi v Velenju in Celju.

Odprtje ambulante, kakršne vzpostavljajo v več slovenskih javnih zdravstvenih zavodih, kjer zaradi pomanjkanja zdravnikov ni mogoče izbrati splošnega osebnega zdravnika, so v Zdravstvenem domu (ZD) dr. Adolfa Drolca Maribor sprva napovedovali za danes. Odprtje so nato zaradi čakanja na ureditev tehnične podpore na državni ravni prestavili… več tukaj.