Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah so na interventno številko Policije 113 sprejeli 860 klicev. Med 386 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 53 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in šest prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota zasegli šest vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih. Pri tem so na območju Policijske uprave Celje pridržali enega kršitelja.

Med kaznivimi dejanji so policisti obravnavali 27 tatvin, 17 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, dve nasilji v družini in eno grožnjo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti na območju Policijske uprave Celje eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 88 oseb. 59 na območju PU Koper, 26 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Kranj.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (47), Bangladeša (12) in Indije (9).

Vir in foto: Policija

Ne spreglejte…

Rim želi s Slovenijo pri reševanju migrantske krize tesneje sodelovati

Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je dejal, da želi Rim tesneje sodelovati s Slovenijo pri reševanju migrantske krize. Zlasti pri upočasnitvi nezakonitih migracij na balkanski poti. Izpostavil je krepitev prizadevanj za vračanje prebežnikov… več tukaj.

By A.K.

Komentar: