Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

18. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.317 klicev. Med 499 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 36 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari in 11 vlomov. Policisti so obravnavali tudi štiri povzročitve telesnih poškodb, tri ponarejanja denarja, dve grožnji ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 30 oseb. 29 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Rusije (13), Afganistana (5) in Pakistana (4).

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

V Beogradu ustrelili vodjo novega zemunskega klana

V Beogradu so ustrelili Nemanjo Bojovića (38), vodjo novega zemunskega klana znanega pod vzdevkom Kemija. Bojović je bil v času napada v družbi še enega moškega. Neznani storilec je streljal v njuni smeri, pri čemer je bil Bojović ustreljen, naboj pa je ranil tudi moškega, ki je bil z njim… več tukaj.