Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

20. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.132 klicev. Med 488 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti šestim voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 24 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari in po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje. Policisti so obravnavali tudi dve kaznivi dejanji ponarejanje denarja in nasilje v družini ter po eno kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in poskus roparske tatvine.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 97 oseb. 84 na območju PU Novo mesto in 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Ruske federacije (19) in Maroka (15).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Protestni shod medicinskih sester, vlada jim dela krivico

Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije je za 22. februar napovedal protestni shod medicinskih sester in drugih zaposlenih v zdravstveni negi. Razlog je nezadovoljstvo z decembrskim dogovorom s sindikati zdravstva in socialnega varstva. Vlada se namreč ni želela pogajati o plačah medicinskih sester in drugih zaposlenih v skupini E3… več tukaj.