Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1469 klicev. Med 567 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 115 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda. V devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so policisti pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, devet vlomov in štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilja v družini. Policisti so obravnavali tudi tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb in drzni tatvini ter eno ponarejanje listin, rop, umor, ugrabitev in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 55 oseb. 33 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (18), Rusije (15) in Maroka (8).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

V Ljubljani, v mafijskem slogu ubit 34 let star moški

Kriminalisti so kraj dogodka v Ljubljani takoj zavarovali in začeli izvajati prve nujne ukrepe za izsleditev storilca. Objavljamo opis storilca, ki je na begu.

Policija je bila včeraj okoli 15. ure obveščena o dogodku na območju Viča, v katerem je bila poškodovana ena oseba. Policisti so prihiteli na kraj dogodka in našli huje poškodovanega moškega, ki je kmalu po njihovem prihodu zaradi prehudih poškodb umrl. Bil je poškodovan s strelnim orožjem, še pojasnjujejo… več tukaj.

By A.K.

Komentar: