Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.324 klicev. Med 507 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 72 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru, ter 53 kaznivih dejanj.

V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V štirih nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti devetim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 31 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, sedem vlomov in štiri povzročitve telesnih poškodb. Policisti so obravnavali tudi štiri nasilja v družini, štiri grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter eno drzno tatvino.

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Ptuj: Po nesreči med plavanjem v bazenu umrl otrok

Včeraj se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila Policija. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj.

Policija je bila o dogodku na območju Policijske uprave Maribor, kjer se je v bazenu utapljal otrok obveščena okoli 12.30 ure. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl.

Neuradno: Otrok naj bi bil na rojstnodnevni zabavi

Po neuradnih informacijah Ptujinfo naj bi šlo za otroka starega okrog sedem let. Očividka ni znala povedati, ali je šlo za nesrečo ali epileptični napad. .. več tukaj.

By A.K.

Komentar: