Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 916 klicev. Med 342 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 62 prometnih nesreč, 26 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti štirim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, pet pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 14 tatvin, devet vlomov, osem poškodovanj tuje stvari, po dve povzročitvi telesnih poškodb in nasilji v družini ter po eno ponarejanje denarja in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 47 oseb. 22 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana ter po 1 na območjih PU Celje in Kranj.  Med obravnavanimi tujci je največ državljanov Iraka (12), Rusije (9) in Maroka (8).

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Med kitajskim novim letom v Kaliforniji ubitih najmanj deset ljudi

V soboto zvečer je med praznovanjem kitajskega novega leta v kraju Monterey Park v Kaliforniji moški s strelnim orožjem po navedbah policije ubil najmanj deset ljudi. Najmanj deset ljudi je ranjenih… več tukaj.

By A.K.

Komentar: