Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.995 klicev. Med 611 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 170 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 153 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani. V eni prometni nesreči je ena oseba žal umrla.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti osmim voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti opravili 25 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 19 vlomov, po sedem kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini, po štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje. Policisti so obravnavali tudi po eno kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe, ponarejanje listin, rop, drzno tatvino in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 41 oseb. 36 na območju PU Novo mesto in 5 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (12), Turčije (12) in Indije (7).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Bešič Loredan, Šabeder in osvobojene marže v zdravstvu

Bitka za marže v zdravstvu je velika. Tako, kot so velike tudi marže. Hitrost in nuja ukinitve pregleda nad cenami medicinske opreme in pripomočkov te vlade tako pravzaprav ne preseneča.

Marže so visoke, deležniki, med katerimi je zagotovo veliko tudi Golobovih podpornikov, pa zelo zainteresirani, da do nadzora ne pride. Kaj se torej dogaja v zakulisju?… več tukaj.

By A.K.

Komentar: