Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije 113 zabeleženih 1219 klicev. Med 486 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini in groženj in tri povzročitve telesnih poškodb. Policisti so obravnavali tudi dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo in eno drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 59 oseb. 52 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Ljubljana in 3 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (18), Rusije (17) in Indije (6).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Novi predsednik Vrhovnega sodišča je Miodrag Đorđević

DZ je na seji s 53 glasovi za in 32 glasovi proti za predsednika Vrhovnega sodišča imenoval Miodraga Đorđevića. Predlog za imenovanje je na podlagi pozitivnih mnenj vrhovnega sodišča in sodnega sveta v DZ posredovala ministrica Dominika Švarc Pipan… več tukaj.

By A.K.

Komentar: