Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.217 klicev. Med 491 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 117 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti štirim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, deset pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 17 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari in štiri povzročitve telesnih poškodb. Policisti so obravnavali tudi tri rope, tri grožnje, dve drzni tatvini, dve nasilji v družini, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 68 oseb. 49 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper, 1 na območju PU Kranj in 1 na območju PU Ljubljana.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (13), Indije (10) in Maroka (10).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Se iskani Dušan Smodej sprehaja po Ljubljani?

Slovenijo je lani pretresla afera o anonimnih in medijskih poročilih o domnevnih spolnih in finančnih zlorabah, ki so letela na Dušana Josipa Smodeja. Smodej je novomeški kulturnik in zastopnik Društva za sodobno kulturo Fotopub… več tukaj.

By A.K.

Komentar: