Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

ByAna Koren

27. januarja, 2023

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.288 klicev. Med 497 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.
 
V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V eni nesreči so bili udeleženci huje telesno poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so na območju PU Maribor pridržali enega voznika.
 
Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja na območju PU Novo mesto in PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so policisti pridržali.
 
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so petim osebam  na območju PU Maribor, PU Ljubljana, PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.
 
Med kaznivimi dejanji so policisti zabeležili 44 tatvin, 19 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari in šest nasilij v družini. Policisti so obravnavali tudi štiri grožnje, tri preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, dva ropa, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter dve ponarejanji denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 67 oseb. 62 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (26), Rusije (25), Kube (7).

Vir Foto: STA

Ne spreglejte…

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic – Necenzurirano – so morali na sodišče, obdolženi so ropa.

Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic, bolj znani kot avtorji oz. propagandisti na portalu Necenzurirano, so obdolženi ropa in so morali na sodišče.

Gre za prepoznavne javne osebnosti, znane predvsem po propagandnih pisanjih v okviru ozko politično profiliranega (pro-Golob) portala Necenzurirano. Posebej so postali znani v obdobju pred prevzemom oblasti Roberta Goloba po svojih medijskih izvajanjih… več tukaj.