Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.302 klicev. Med 494 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. V šestih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti devetim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 23 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest kaznivih dejanj nasilja v družini in štiri ponarejanja denarja. Policisti so obravnavali tudi dva ropa, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje listin, eno drzno tatvino ter eno grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 85 oseb. 60 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 17 državljanov Rusije, 13 Demokratične republike Kongo in 9 Sirije.

Vir: Policija Foto: STA

Ne spreglejte…

Hrvaška: Zakaj policija ni poročala o brutalnem napadu na voznika in potnika?

Hrvaška: V nedeljo zvečer so na Platku trenirani MMA borci, po driftanju z BMW-jem na smučišču, napadli gorska reševalca in dekle. 

Njihov avto je obstal v snegu. Do njih sta pristopila dva pripadnika Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS) in jima ponudila pomoč. V napadu sta bila pretepena oba člana HGSS in še eno dekle… več tukaj.

By A.K.

Komentar: