Policijsko statistično poročilo zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.329 klicev. Med 493 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 41 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V eni nesreči so bili udeležencu huje telesno poškodovani, v eni prometni nesreči pa je ena oseba žal izgubila življenje.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti desetim voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike na območju PU Maribor, PU Celje in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih.
Na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Murska Sobota so tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju PU Maribor, PU Ljubljana in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari in pet groženj. Policisti so obravnavali tudi štiri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, dva ropa, eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 34 oseb. 27 na območju PU Novo mesto in 7 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Kube (13), Pakistana (8), Maroka (4).

Vir Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Mladi zdravniki kazensko ovadili deset uporabnikov družbenih omrežij 

Predsednica Zdravniške zbornice Bojana Beović je dejala, da je Zdravniška zbornica na predlog skupine Mladi zdravniki Slovenije vložila kazenske ovadbe zoper deset posameznikov.

Uporabniki so na družbenih omrežjih namreč širili sovražni govor, usmerjen zoper zaposlene v zdravstvu. Zdravniške organizacije želijo tudi, da bi zakon zdravnike obravnaval kot uradne osebe… več tukaj.

By A.K.

Komentar: