Policijsko statistično poročilo zadnjih 24 ur

ByAna Koren

4. maja, 2023
Foto: Policija

Policijsko statistično poročilo za zadnjih 24 ur

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki Policije ‘113’ zabeleženih 1.533 klicev. Med 600 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda. v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Žal je ena oseba v prometni nesreči izgubila življenje.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so na območju PU Celje in PU Maribor pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje na območju PU Celje in PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so policisti pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so na območju PU Celje in PU Maribor trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 34 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri ponarejanja denarja in dva ropa. Obravnavali so tudi dve nasilji v družini, eno povzročitev telesne poškodbe ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 75 oseb. 62 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Rusije (25), Iraka (9), Afganistana (6).

Prometna nesreča s smrtnim izidom

3. 5. 2023 ob 14.48 se je na ulici Gmajnice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 23-letni moški je vozil kolo po ulici Gmajnice v Ljubljani od Tržaške ceste proti Cesti v Legarico. Ko je pripeljal do nepreglednega nivojskega prehoda ceste čez železniško progo, se kljub vklopljenim svetlobnim znakom in spuščenim polzapornicami ni ustavil pred prehodom, ampak je zapeljal mimo polzapornice na prehod železniške proge. V tistem trenutku je z njegove leve strani pripeljal potniški vlak in s sprednjim delom trčil vanj. Kolesar je pri tem utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče žal umrl.

vir in foto