Policisti na Dolenjskem ustavili vozilo z desetimi nezakonitimi migranti

Avtomobil z nezakonitimi migranti [Foto: PU Novo mesto]

Policisti na Dolenjskem ustavili vozilo z desetimi nezakonitimi migranti

V ponedeljek zvečer so Dolenjski policisti na Brodu v Podbočju ustavili osebno vozilo znamke Mazda 5 s francoskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 31-letni državljan Alžirije. V avtomobilu je prevažal deset tujih državljanov, ki so nezakonito prečkali mejo.

Policisti so med postopkom ugotovili, da se v vozilu in prtljažniku nahaja sedem državljanov Sirije, dva državljana Turčije in državljan Iraka. Vsi so nezakonito vstopili v Slovenijo.

“Državljan Alžirije, ki je prevažal več oseb, kot je dovoljeno, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli avtomobil,” so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države bo zoper Alžirca vložena kazenska ovadba, priveden pa bo tudi k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z nezakonitimi migranti, ki so vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Slovenija ni več med top 8 najmirnejšimi državami: Minister pojasnjuje razloge

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je ob letošnjem zdrsu Slovenije na lestvici globalnega mirovnega indeksa iz osmega na deveto mesto dejal, da je to posledica normalizacije javnega življenja po epidemiji covida-19.

Na redni seji Državnega zbora je Poklukar odgovarjal na poslansko vprašanje Andreja Kosija iz SDS-a, ki ga je zanimalo, kako minister komentira to spremembo. Poklukar je poudaril, da je Slovenija še vedno varna država in ena izmed varnejših na svetu. Delež kriminalitete je primerljiv z obdobjem pred pandemijo, je pojasnil minister, vendar je po njegovih besedah v zadnjem času opaziti porast spletne in mladostniške kriminalitete… več tukaj.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: PU Novo mesto