Polnjene bučke – slastno in sočno

ByAlenka Mirnik

4. aprila, 2024
Foto: Freepik

Slastno in sočno: z mletim mesom polnjene bučke

Odkrijte preprosto čarobnost polnjenih bučk z mletim mesom, jed, ki združuje bogastvo okusov in enostavnost priprave v popolno simfonijo okusov. Ta recept predstavlja odličen način za vključitev zelenjave v vaš jedilnik, hkrati pa ponuja zadovoljivo in hranljivo možnost za vsak obrok. S kombinacijo sočnega mletega mesa, sira in nežne bučke ta jed postreže z ravno pravšnjo mešanico teksture in okusa, ki bo navdušila vse, od najmlajših do najstarejših.

Za pripravo jedi boste potrebovali okoli 45 minut. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri porcije.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4 srednje velike bučke,
  • 250 g mletega mesa (lahko goveje, svinjsko, mešanico obeh ali perutninsko),
  • 1 čebula, drobno nasekljana,
  • 2 stroka česna, drobno nasekljana,
  • 1 jajce,
  • 50 g drobtin (iz svežega ali suhega kruha),
  • 1 žlica svežega sesekljane,ga peteršilja,
  • 1 žlička suhega origana
  • 1/2 žličke soli,
  • 1/4 žličke sveže mletega črnega popra,
  • 100 g naribanega sira (npr. parmezana, čedarja ali gavde),
  • oljčno olje za peko.

Navodila za pripravi+o:

Bučke oprite in prerežite po dolgi. S pomočjo žličke izdolbite sredico, tako da nastanejo majhne “barčice”. Izdolbeno sredico drobno sesekljajte.

V večji skledi zmešajte mleto meso, sesekljano čebulo, sesekljan česen, jajce, drobtine, sveže sesekljan peteršilj, suhi origano, sol, poper in nariban sir. Dodajte tudi sesekljano sredico in dobro premešajte, da se sestavine dobro povežejo.

Polnilo nadevajte v izdolbene bučke. Lahko uporabite žlico ali roke, da enakomerno porazdelite nadev.

Pečico segrejte na 180°C. Pekač obložite s peki papirjem. Pripravljeno jed zložite na pekač in jih pokapajte z oljčnim oljem.

Pecite v predhodno ogreti pečici približno 25-30 minut, dokler niso bučke mehke, nadev pa pečen.

Dober tek!

Foto: Freepik; Portal24