Ponedeljkovi sestanki v NK Maribor ne prinašajo pretresov

ByAna Koren

19. septembra, 2023 , ,

Ponedeljkovi sestanki v NK Maribor ne prinašajo pretresov

Po seriji sestankov, ki so potekali v ponedeljek v NK Maribor, ni bilo sprejetih nobenih pretresljivih odločitev. Kljub porazu vijolic na večnem derbiju z Olimpijo in nedeljskem dogajanju, ko je trener Damir Krznar umaknil Josipa Iličića iz prve ekipe, bodo vodstvene vloge ostale nespremenjene. Damir Krznar bo ostal trener, Marko Šuler pa športni direktor. Iličić bo začasno umaknjen od prve ekipe.

Pogovori o stanju kluba so se začeli že zgodaj popoldne. Takrat so se sestali športni direktor Marko Šuler, Josip Iličić in njegov zastopnik Amir Ružnić. Šuler je že v nedeljskem telefonskem pogovoru podprl Krznarjevo odločitev o odstranitvi 35-letnega Iličića iz ekipe zaradi nediscipline. Pozno popoldne so se pogovori nadaljevali med Krznarjem in Šulerjem. Oba pa sta se nato znašla na ‘zagovoru’ pred upravnim odborom.

Upravni odbor, ki ga sestavljajo Drago Cotar, Uroš Mlakar, Matjaž Kirbiš, Rok Moljk, Jure Struc, Gregor Lednik, Jure Bračko, Miha Pitamic, Valentino Mendek in Andrej Plos, je na koncu sprejel odločitev, da zadeve ostanejo takšne, kot so. Šuler je upravnemu odboru obljubil, da bo v naslednjih dneh poskušal premostiti prepad med Krznarjem in Iličićem, medtem ko je uprava kluba sklenila, da je čas za temeljito poslovno revizijo kluba, kar lahko razumemo kot delno nezaupnico direktorju Bojanu Banu.

Kljub napovedim o možnih pretresih v Ljudskem vrtu, sprememb torej ni bilo. Tako Krznar, Iličić kot tudi Šuler imajo z NK Maribor podpisane zelo donosne in dolgoročne pogodbe, kar pomeni, da bi kakršna koli drastična poteza kluba stala precej. Začasna suspenzija Iličića verjetno ne bo dovolj, da bi ekipa začela rušiti vse pred sabo na igrišču, zato bodo morali za kakršne koli resnejše premike v nogometnem Mariboru še malo počakati. Novi sestanki sledijo že danes, besedo pa naj bi dobili tudi navijači oziroma Viole.

vir Foto: STA

Portal24