Z začasnimi bleščečimi tetovažami, tropskimi potiski, ogrlicami iz školjk in volančastimi kratkimi hlačami z nizkim pasom, navdihnjenimi v zgodnjih 2000-ih.

Tropski potiski, začasni bleščeči tatuji, itd.. Si kdaj želela podoživeti modne izbire svoje mladosti brez obsojanja? V garderobo si vnesi stil kokosovega dekleta. Estetika, ustvarjena za poletje, ki je poleti 2021 prevzela TikTok.

Tako kot številni trenutni modni trendi, kot so npr. dresi Juicy Couture in džinsi z nizkim pasom, nas tudi ta trend s plapolajočimi krili in ogrlicami iz biserov vrača v slog leta 2000. Pomislite na Rihanno v zgodnjih 2000-ih s kančkom Blue Crush in The O.C. Vendar pa, ko je takšna estetika lani poleti vzcvetela, so polinezijski ustvarjalci takoj tudi opozorili, da je izraz kokos v kulturi pacifiških otočanov pravzaprav žaljivka.

Oblačila se sicer res spogledujejo z oblačili za na plažo iz leta 2000, vendar so tudi ta dobila navdih pri otočanih. To so npr. obleke z vzorcem hibiskusa in ogrlice iz školjk. Zato je pomembno, da to poletje, ko boste v sebi iskali Marisso Cooper, ne pozabite na izvor teh oblačil. 

Kaj je estetika deklet s plaže iz leta 2000 in od kod izvira?

Dekle s tako estetiko je lahkotno, svetlo in spominja na zgodnja 2000-ta. Estetika, polna pastelnih rožnatih, modrih in rumenih odtenkov. Zaradi nekaj vpliva s Floride so jo poimenovali tudi estetika mačk s Key Westa.

Mnogi so presenečeni ko izvejo, da je bil ta slog prvič popularen že pred leti. Zlasti v televizijskih oddajah in filmih, ki se dogajajo v bližini plaže, kot sta Aquamarine (2006) in H20: Just Add Water (2006-2010). V primerjavi z glavnimi trendi, ki se običajno obdržijo od tri do sedem let, je ta mikrotrend moderen le nekaj mesecev. 

Opozorilo: kratkotrajna priljubljenost mikrotrendov lahko prispeva k večji potrošnji, saj ljudje pogosto nehajo nositi oblačila, ko se cikel trendov konča. 

Temu se lahko upremo tako, da nakupujemo bolj načrtno. Kupimo nekaj, ker nam je zares všeč in ne samo zato, ker je to moderno.

Kako doseči videz dekleta s plaže iz leta 2000?

Estetika deklet s plaže je preprosta, vendar ne nezamarljiva. Za začetek kombinirajte majico s tropskim ali cvetličnim potiskom in mini krilo pastelnih barv. Dodajte pleteno torbico in se okrasite z večplastnimi ogrlicami iz školjk ali biserov ter kvačkanimi zapestnicami na rokah in gležnjih. Če želite stopiti še korak dlje, si na počitnicah ob morju privoščite začasni bleščeči tatu (bonus točke, če je to delfin) in voilà!

Estetika deklet s plaže nas je zajela z valom nostalgije. Ali je mogoče, da so ti trendi iz leta 2000 postali tako priljubljeni zato, ker nas spominjajo na preprostejše, bolj brezskrbne čase? Ne glede na razlog, se estetika, kot je dekle s kokosom, ne neha vračati v naša življenja.

Vir: FASHION

Vir slik: FASHION

Komentar: