Popolno družinsko kosilo: Biftek s pečeno zelenjavo

Včasih si želimo razvajati svoje brbončice z okusno in sočno jedjo. Za vas imamo odličen recept za biftek (beefsteak) s pečeno zelenjavo, ki bo navdušil vaše goste ali družino. Priprava je preprosta, a rezultat bo zagotovo osupljiv. Tukaj je recept in navodila za pripravo te okusne jedi za 4 osebe:

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 4 kosi bifteka po 200 g vsak,
  • 2 bučki,
  • 2 rdeči papriki,
  • 1 velika čebula,
  • 4 žlice oljčnega olja,
  • sol in poper po okusu,
  • 1 žlička suhega rožmarina,
  • 1 žlička suhega timijana.

Navodila:

Priprava pečice: Predgrejte pečico na 200°C.

Priprava zelenjave: Bučke narežite na kolobarje, rdečo papriko na trakove in čebulo na tanke rezine. Zelenjavo položite na pekač, jo pokapljajte z dvema žlicama oljčnega olja, potresite s soljo, poprom, suhim rožmarinom in timijanom. Dobro premešajte, da se začimbe enakomerno porazdelijo po zelenjavi.

Priprava biftekov: Bifteke začinite s soljo in poprom po okusu. V ponvi segrejte preostali oljčni olje na srednjem ognju. Bifteke pecite na srednje močnem ognju približno 2-3 minute na vsaki strani (za srednje pečene). Če želite bolj ali manj pečen biftek, prilagodite čas pečenja.

Pečenje: Pečico odprite in na sredino položite pekač z zelenjavo. Na vrh zelenjave položite pečene bifteke. Pečite v ogreti pečici približno 10-12 minut (za srednje pečene bifteke). Čas pečenja prilagodite glede na želeno stopnjo zapečenosti biftekov.

Postrežba: Ko je biftek pečen po vaših željah, ga vzemite iz pečice in pustite počivati nekaj minut. Nato razporedite pečeno zelenjavo na krožnike in na vrh postavite biftek. Po želji lahko dodate tudi nekaj svežih zelišč ali omako po izbiri.

Vaš biftek s pečeno zelenjavo je pripravljen! Postrezite ga svojim gostom in uživajte v okusni in sočni jedi, ki bo zagotovo navdušila vse okuse. Dober tek!

Vir: Porta24; Foto: Freepik/Ojosujono96