Poročilo policije

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.522 klicev. Med 584 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta življenje izgubili 2 osebi.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 5 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika. Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 54 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 46 tatvin, 12 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 nasilja v družini, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in  ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 30 oseb, 20 na območju PU Novo mesto in 10 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (14), Iraka (8) in Gvineje Bissau (3).

Vir: Policija.si

Komentar: