Poročilo policije

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.594 klicev.

Med 591 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika na območju PU Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 40 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju PU Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 30 tatvin, 15 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanja denarja, grožnje ter 2 povzročitvi telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 53 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 19 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper in 17 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (20), Burundija (6), Bangladeša (5).

Vir: Policija.si

Komentar: