Porsche in Google združujeta moči za vrhunsko digitalno izkušnjo

ByAna Koren

1. novembra, 2023 ,
Foto: PorscheFoto: Porsche

Porsche in Google združujeta moči za vrhunsko digitalno izkušnjo

Porsche se pridružuje vrsti uglednih avtomobilskih podjetij, kot so GM, Honda, Renault in Polestar, saj sprejema Googlov vgrajeni sistem. To strateško partnerstvo z Googlom bo revolucioniralo Porschejeve modele, ki bodo predstavljeni sredi tega desetletja. Ta korak bo omogočil vgradnjo sodobnega operacijskega sistema, ki voznikom zagotavlja enostaven dostop do vrhunskih Googlovih storitev, vključno z Google Assistant, Google Maps in Google Play Store.

Pomembno je omeniti, da bo Porschejevim voznikom omogočeno tudi uporabo raznovrstnih aplikacij, kot so Amazon Music, Spotify in iHeart Radio, kar bo zagotovo obogatilo njihovo izkušnjo za volanom.

Čeprav Porsche ni razkril podrobnosti, je namignil, da bodo klasični Porschejevi uporabniški vmesniki še vedno prisotni. Vendar pa lahko stranke pričakujejo precej izboljšano izkušnjo z vključitvijo glasovnih ukazov v naravnem jeziku, možnostjo glasovnega pošiljanja sporočil ter z vgrajenimi Google Zemljevidi.

Oliver Blume, predsednik Porscheja, je dejal: “Poleg brezčasnega dizajna in izjemne zmogljivosti se zavedamo, da naši kupci želijo brezhibno digitalno izkušnjo.” Dodal je: “Ta sinergija je rezultat združevanja platform in aplikacij, ki so strankam že dobro znane iz njihovih vsakodnevnih naprav.”

Hiroshi Lockheimer, višji podpredsednik za platforme in ekosisteme pri Googlu, je prav tako izrazil navdušenje nad partnerstvom: “Navdušeni smo, da sodelujemo s Porschejem pri njihovem cilju, da strankam ponudimo inovativne in uporabne izkušnje v vozilu. Z informacijsko-razvedrilno izkušnjo, zgrajeno na sistemu Android, bodo vozniki lahko dostopali do najnovejših Googlovih tehnologij in storitev, v kombinaciji z vrhunskim dizajnom in blagovno znamko Porsche.”

Poleg tega pa Porsche in Google obljubljata, da bosta omogočila integracijo ekosistemov različnih ponudnikov, ki so pomembni za stranke, neposredno v vozila prek standardiziranih vmesnikov in platform. S tem se za Porschejeve voznike obeta svetla prihodnost digitalne izkušnje, saj bodo lahko izkoristili najboljše iz obeh svetov.

vir in foto

Portal24