Poškodba Mbappéja: Francija in Nizozemska ostajata na vrhu z 0-0

Nogomet [Foto: Freepik]

Poškodba Mbappéja: Francija in Nizozemska ostajata na vrhu z 0-0

Kylian Mbappé je moral zaradi poškodbe nosu zapustiti igrišče v tekmi proti Avstriji, kar je močno vplivalo na igro Francije. Francija in Nizozemska sta si po razburljivi tekmi razdelili točke z rezultatom 0-0, kar je bil prvi remi na Euru 2024. Čeprav zadetkov ni bilo, je bila tekma polna napetih trenutkov in odličnih priložnosti.

Nizozemci so v drugem polčasu stopnjevali pritisk, vendar so se težko prebijali skozi strnjeno obrambo Francije. Les Bleus je imel boljše priložnosti, predvsem s strelom Marcusa Thurama in poskusom Auréliena Tchouaménija. Največjo priložnost je imel Antoine Griezmann v 65. minuti, a je nizozemski vratar Bart Verbruggen s sijajno obrambo preprečil zadetek.

Napetost se je še povečala, ko je VAR zaradi ofsajda Denzela Dumfriesa Nizozemcem preprečil vodstvo v 71. minuti. Francija in Nizozemska sta po tej tekmi ostali na vrhu skupine D.

Poljska – Avstrija: Rangnickova ekipa blizu nokavta

Avstrija je v Berlinu prepričljivo premagala Poljsko s 3:1. Gernot Trauner je Avstrijo popeljal v vodstvo že v 9. minuti, Poljska pa je hitro izenačila prek Krzysztofa Piątka. V drugem polčasu je Christoph Baumgartner z odličnim zaključkom vrnil vodstvo Avstriji, medtem ko je Marko Arnautović s pozno enajstmetrovko potrdil zmago.

Poljska je zapravila veliko priložnost za zmanjšanje zaostanka, ko je Kamil Grosicki v 93. minuti zadel levo vratnico. To je bila prva zmaga Avstrije nad Poljsko na velikem nogometnem tekmovanju, medtem ko Poljska po dveh zaporednih porazih ostaja brez točk v skupini.

Ukrajina – Slovaška: Yaremchuk Ukrajini prinesel zmago

V skupini E je Ukrajina z zmago nad Slovaško s 2:1 ohranila možnosti za napredovanje. Slovaška je po zmagi nad Belgijo upala na drugo zaporedno zmago, vendar je Ukrajina v drugem polčasu preobrnila rezultat. Roman Yaremchuk je v 80. minuti z vrhunskim zaključkom dosegel zmagoviti gol za Ukrajino.

Belgija se bo v soboto pomerila z Romunijo in skušala doseči druge tri točke v skupini.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Freepik