Poslansko skupino Gibanje Svoboda zapuščata dva poslanca

Vodja poslanske skupine Gibanje Svoboda, Borut Sajovic, je danes sporočil, da iz poslanske skupine odhajata Dejan Zavec in Martin Marzidovšek. Kljub temu bo poslanska skupina še naprej štela 41 poslancev. Marzidovšek bo svoje poslanstvo nadaljeval na področju umetne inteligence.

“Vesel sem, da sem imel priložnost delovati v parlamentu,” je dejal Marzidovšek. Po drugi strani pa je Zavec svoj odstop pojasnil z zdravstvenimi razlogi. “Zahvaljujem se volivcem, da so mi zaupali. Biti poslanec bo ena bolj pozitivnih zgodb, ki se mi je zgodila v življenju,” je povedal Zavec in dodal, da mandata ni končal zaradi nestrinjanj znotraj poslanske skupine. Verjame, da bo njegov naslednik delo opravljal z večjo vnemo.

Na vprašanje, ali se je funkcija poslanca izkazala za drugačno, kot so pričakovali, je Zavec ponovil, da gre za osebne razloge, navaja N1. Marzidovšek pa je dodal, da Slovenija potrebuje premike na področju umetne inteligence. “Mislim, da ni veliko kadra v Sloveniji na tem področju.”

Marzidovška naj bi v poslanskih klopeh nadomestil Jurij Lep, v prejšnjem mandatu že poslanec Desusa in kasneje nepovezani poslanec. Naslednji na listi Svobode v volilni enoti Ptuj, ki bi lahko zamenjal Dejana Zavca, pa je Dejan Süč.

Foto: STA

Portal24

Ne spreglejte…

Požareport: Ko utihne celo Nika Kovač: Krivdno razrešena, ovadena in tožilsko preiskovana bo na stroške davkoplačevalcev glavna v Frankfurtu

Požareport: Primer Renate Zamida, nekdanje – krivdno razrešene – direktorice Javne agencije za knjigo (JAK), kjer sta vmešana tudi Miha in Nika Kovač, dobiva ne samo kriminalnih, ampak tudi povsem bizarne razsežnosti, tipične za (trenutno) stanje tranzicijske Slovenije.

To so nekatere podrobnosti:

– Hja, saj človek skorajda ne more verjeti, toda iz napovedi slovenskih dogodkov na bližajočem se knjižnem sejmu v Frankfurtu, in kjer je – letos – Slovenija celo častna gostja sejma, je razvidno, da JAK organizira dogodek… več tukaj.