Posodobitve Mazde 3 so osredotočene na tehnologijo

ByAna Koren

10. aprila, 2023

Posodobitve Mazde 3 za leto 2024 so osredotočene na tehnologijo

Mazda bo prihodnje leto predstavila svojo osveženo Mazdo 3 hatchback in limuzino, posodobitve pa so osredotočene na tehnologijo. Mazda 3 je bila prvič predstavljena leta 2019 tako, da je osvežitev tik pred štirimi leti dobrodošla. Mazda bo novi model pripeljala na trg prihodnje leto in čeprav je zunanjost ostala enaka, bo imela četrta generacija Mazde 3 novo tehnologijo in spremenjeno strukturo nivoja opreme. 

Cena posodobljene Mazde 3 še ni bila razkrita, vemo pa, da bo na izbiro 18 modelov, 15 kombilimuzin in 3 limuzine. Prime-Line bo začel serijo, nato Centre-Line, Homura, Exclusive-Line in končno vrhunska Takumi.

Glavna nadgradnja, ki jo ima Mazda 3 2024, je večji osrednji zaslon, ki se z osem palcev poveča na 10,25 palca. Še vedno ni zaslona na dotik, saj se upravlja z gumbom na sredinski konzoli. Brezžična povezljivost Apple CarPlay in Android Auto je zdaj standardna, prav tako brezžično polnjenje pametnega telefona. Vrata USB so bila zamenjana za enote USB Type-C. 

Motorji ostanejo. In sicer, štirivaljni e-Skyactiv X razvije 183 KM, na voljo pa je tudi e-Skyactiv G s 120 KM, oba sta 2,0-litrska bencinska agregata s 24-voltno blago hibridno tehnologijo. 

Manj zmogljiv e-Skyactiv G je na voljo v celotnem obsegu opreme Mazde 3 z izbiro samodejnega ali ročnega menjalnika. Močnejši e-Skyactiv X z ročnim menjalnikom je na voljo pri Centre-Line in z možnostjo samodejnega menjalnika pri Exclusive-Line in Takumi. 

Mazda se je odločila, da se s stilom svoje kombilimuzine in limuzine Mazde 3, ne bo ukvarjala in jih spreminjala čeprav imajo modeli Homura zdaj črna platišča in zunanja ogledala. S prenovo je bila uvedena tudi nova keramična kovinska barva laka.

Vir in foto