Potovalni kaos: Eurostar zaradi poplav odpovedal storitve

ByA.K.

31. decembra, 2023 , ,
Foto: Zajem zaslon

Potovalni kaos: Eurostar zaradi poplav odpovedal storitve

Praznična potovanja v Evropi so za številne potnike postala nočna mora, saj so morali zaradi močnih padavin in poplav ostati v Parizu in Londonu. Opozorila pred poplavami so vodila v odpovedi vlakov in letov, kar je povzročilo kaos med potniki, ki so se nadejali prijetnih prazničnih trenutkov.

V soboto so bile zaradi poplave v predoru pod reko Temzo odpovedane vse vožnje vlakov Eurostar med Londonom in Parizom. To je prizadelo na stotine potnikov, ki so obtičali na londonski postaji St. Pancras International in postaji Gare du Nord v Parizu. Eurostar, znan po hitrih povezavah med večjimi evropskimi mesti, je sporočil, da zaradi vremenskih razmer hitri vlaki v soboto ne bodo vozili.

Britanska Nevihta Gerrit

Združeno kraljestvo pa je bilo v času praznikov prizadeto zaradi močnih vetrov in obilnega dežja, ki ga je prinesla nevihta Gerrit. Britanski vremenoslovec Met Office je za soboto napovedal močnejše vetrove in dež, s sunki do 80 km/h, predvsem v južni Angliji in ob obalnih območjih. To je povzročilo nadaljnje motnje v prometu, kar je poslabšalo že tako kaotično situacijo.

Poplave v Nemčiji in drugod po Evropi

Nemčijo se že dlje časa spopada z močnimi padavinami. Nekatere reke so prestopile bregove, druge pa so še vedno v nevarnosti poplav. Državna meteorološka služba DWD napoveduje še več dežja, zlasti v gorovju Harz in v zahodni zvezni državi Severno Porenje-Vestfalija. Poleg Nemčije so opozorila o hudih vremenskih razmerah prejela tudi druge države na severu in vzhodu Evrope.

Na Nizozemskem, Madžarskem in v Litvi so se pojavile poplave, pri čemer so v nekaterih krajih postavili protipoplavne pregrade. Donava, ki teče skozi Budimpešto, je dosegla najvišjo raven v zadnjem desetletju, kar je povzročilo preplavljena območja. Poplavne vode na zahodu Litve grozijo, da bodo dosegle zaskrbljujoče ravni.

Potniki in prebivalci po vsej Evropi se soočajo s posledicami močnih padavin, ki so praznično potovanje spremenile v preizkušnjo. Strokovnjaki pozivajo k previdnosti in spremljanju vremenskih razmer, saj se situacija še naprej razvija.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24