Poučevanje s ChatGPT: Predstavitev OpenAI za učitelje

Microsoftova organizacija OpenAI je izdala vodnik, ki učiteljem pomaga pri uvajanju orodja ChatGPT AI v njihov učni načrt. V vodniku so na voljo predlogi za spodbude in podrobnosti o morebitnih pristranskostih. Poleg tega ponuja pregled zmogljivosti in omejitev orodja ChatGPT. Vključeni so tudi vpogledi v detektorje umetne inteligence in priporočeni pozivi. OpenAI je v nedavnem zapisu na blogu omenil: “Izdali smo vodnik za učitelje, ki uporabljajo ChatGPT, v katerem so opisane njegove funkcionalnosti, morebitne pristranskosti in drugo.”

Poznavalci so poročali, da je fintech podjetje Khatabook s sedežem v Bengaluruju začelo vrsto odpuščanj, ki so prizadela vloge v inženirstvu, razvoju izdelkov in trženju. Zaposleni v backend SDE je povedal: “Prizadeta so bila tako tehnična kot netehnična delovna mesta. Nadomestili so nas s tremi mesečnimi plačami in podaljšanim pridobivanjem pravic iz programa ESOP. Poleg tega se je povečalo naše zdravstveno zavarovanje.

Fintech pomeni inovativno uporabo tehnologije za izboljšanje ali preoblikovanje finančnih storitev. Nastajajoča zagonska podjetja fintech temeljito spreminjajo finančni sektor. Ponujajo rešitve na področjih, kot so plačila, posojila in naložbe. Poleg tega svoje inovacije razširjajo na zavarovalništvo in druga področja. Umetna inteligenca (AI) je najpomembnejši katalizator v razvoju fintech. Ta tehnologija zagonskim podjetjem omogoča, da izboljšajo svoje delovanje in se poglobijo v podatke. Poleg tega omogoča prilagajanje storitev in obogatitev uporabniških izkušenj.

KuCoin, ugledna borza… več na Biznis24

Foto: Pexels Portal24