Povečava ustnic: Kako poteka okrevanje in česa ne smete početi!

ByAna Koren

27. januarja, 2023 ,

Povečava ustnic: Kako poteka okrevanje in česa ne smete početi!

Nekatere aktivnosti bodo povečale, druge pa zmanjšale oteklost ustnic po injiciranju dermalnih polnil. Polnjenje ustnic z dermalnimi polnili postaja običajen postopek, ki ob strokovnem in odgovornem ravnanju daje odlične rezultate.

Poseg traja nekaj minut, je blago invaziven, okrevanje je hitro. Vseeno pa morate biti pozorni na nekatere korake, da vse poteka gladko in se konča s čim boljšimi rezultati.

Hladno je dobro

Za zmanjšanje oteklin in podplutb ter za hitrejše okrevanje se bolnikom, po povečanju ustnic s polnili, priporočajo hladni obkladki na ustnice. V prvih 24 do 48 urah jih je treba uporabljati občasno. Hlajenje ustnic pomaga že pred posegom, saj zoži krvne žile, zato bo posledično manj modric.

V prvih dneh se izogibajte vročim in toplim tušem, kopeli in savnam. Uporabljajte mlačno vodo in po dveh do treh dneh se začnite vračati na toplejše temperature.

Nič brez hidracije

Ustnice si bodo bolje opomogle, če bodo dobro hidrirane. Ustnice izdatno navlažite, koristni pa so tudi okluzivi, ki bodo ujeli vlago v sluznico.

Vzdrži se poljubljanja

Ustnice so zelo gibljive in dobro prekrvavljene, zato so bolj nagnjene k otekanju po vbrizganju polnil kot drugi deli obraza. Čeprav vas bo verjetno zamikalo, da bi nove ustnice preizkusili, počakajte, dokler se popolnoma ne zacelijo. Manj kot jih uporabljate, bolje je, zato se poskusite izogniti poljubljanju.

Vsak močnejši pritisk bi lahko ogrozil rezultate, zato je tudi priporočljivo spati z dvignjenim vzglavjem. Tako bo oteklina hitreje izginila, preprečili pa boste tudi nenamerno stiskanje ustnic.

Ne glejte se v ogledalo vsako sekundo

Vemo, da komaj čakate, da svoje nove ustnice vidite v vsej njihovi lepoti, a za vaš mir je bolje, da prepogosto ne pokukate v ogledalo. Ne preverjajte rezultatov, dokler oteklina popolnoma ne popusti. Najmočnejša bo seveda prvi dan, v naslednjih dveh do treh dneh pa se bo močno zmanjšala.

Včasih traja dva tedna, da se vse postavi na svoje mesto.

Brez alkohola ali vadbe

En do dva tedna pred zdravljenjem prenehajte jemati vsa zdravila in prehranska dopolnila, ki redčijo kri. To bo zmanjšalo videz modric in same modrice. Po posegu nekateri zdravniki priporočajo uživanje prehranskih dopolnil, kot sta bromelain in arnika, ki delujeta protivnetno in zmanjšujeta otekline. Seveda jih jemljite le po posvetu z zdravnikom.

Vse te napore lahko izničite, če na dan, pred ali po tretmaju popijete alkoholno pijačo. Reakcija je lahko burna in lahko pride do močne rdečice in otekline. Pri vadbi si je pametno vzeti tudi odmor. Za dva do tri dni pozabite na intenzivne napore, že naslednji dan pa se lahko vrnete k lažjim.

Kaj jesti in česa ne

Vedno je pomembno, da pojemo dovolj zelenjave, po posegu polnjenja ustnic postane to še kako pomembno. Povečano uživanje zelene listnate zelenjave bo naravno zmanjšalo nagnjenost k modricam, zahvaljujoč vitaminu K, ki ga vsebuje.

Zelenjave ne solite preveč, prav tako ne jejte čipsa in podobne hrane. Količino soli 24 ur po polnjenju ustnic zmanjšajte, saj sol spodbuja zadrževanje vode in otekanje.

Pokrijte modrice z ličili

To ne bo pospešilo okrevanja, lahko pa vam pomaga, da se počutite bolje, ko greste v javnost. Kakovosten puder za okoliško kožo in temna šminka lahko poskrbita za dobro kamuflažo.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Je vazelin dober za vaše ustnice?

Verjeli ali ne, obstaja pravi način, kako nahraniti svoje ustnice s tem bistvenim izdelkom! V hladnih zimskih mesecih so izsušene, razpokane in razpokane ustnice pogosta skrb vseh.

Vazelin je za vaše ustnice najboljša izbira, saj lahko gosto vlažilno sredstvo zgladi vaše ustnice ter odpravi suhost in razpokanost. Prav tako svetujemo, da ob razpokanih ustnicah ne uporabljate izdelkov, kot so šminke ali glosi, saj lahko poslabšajo težavo… več tukaj.