Povrnitev postave po porodu: Nasveti in pričakovanja

Ob vrnitvi iz porodnišnice se mnoge ženske soočajo s pritiskom, da takoj obnovijo svojo postavo. Pri tem pa je pomembno razumeti, da materinstvo prinaša drastične spremembe v žensko telo, in ni nujno, da se vse ženske takoj vrnejo v svojo prejšnjo formo. Zelo pogosto se zgodi, da si ženske po porodu želijo takoj ustvariti vadbeno rutino in strogo dieto, da bi si povrnile postavo. Vendar to ni obveznost in nihče ne bi smel zahtevati, da so ženske takoj v oblačilih, ki so jih nosile pred nosečnostjo. Pomembno je razumeti, da materinstvo drastično spremeni žensko telo, in okrevanje zahteva čas.

Če je mati dobrega zdravja, nanjo ne bi smeli pritiskati, da bi si povrnila postavo. To mora biti osebna odločitev, da se sama počuti dobro, in nič več kot to. Niso vse ženske videti ali se počutiti slabo z nekaj odvečnimi kilogrami. Mnoge ženske dejansko obožujejo svoje strije, saj simbolizirajo njihovo materinstvo. Hkrati pa so tudi dame, ki se dobro počutijo le, če imajo raven trebuh, napete noge in vitko postavo.

Postavo po porodu lahko obnovite z dobro prehrano in vsakodnevno vadbo. To ni nemogoča naloga. Potrebujete samo vztrajnost in prepričanje. Vendar pa ne pozabite, da sprememb ne boste videli čez noč. To je dolgotrajen proces, in za dobre rezultate je potreben čas.

Pred začetkom te misije je pomembno, da obiščete strokovnjaka, ki bo spremljal vaš napredek. On ali ona vam bo pomagal oblikovati načrt, vam povedal, koliko hrane potrebujete, in sestavil vašo vadbeno rutino.

Nasveti za povrnitev postave po porodu

Začetek okrevanja: Nekateri zdravniki priporočajo začetek okrevanja postave 4 mesece po porodu, ko so vaši organi spet na svojem običajnem mestu, hormoni bolj stabilni in metabolizem se pospešuje.

Brez negativnih misli: Pomembno je, da se tega izziva lotite s pozitivnimi mislimi in se spodbujate, saj negativnost ovira pri doseganju ciljev.

Imejte aktivno nosečnost: Gibanje med nosečnostjo, kot je hoja, joga, aerobika in dvigovanje uteži, lahko olajša okrevanje po porodu.

Dojenje: Dojenje porablja kalorije, kar pomaga pri izgubi teže, in pomaga naravno izločiti nabrano mleko.

Vaje: S preprostimi vajami, kot so tresenje stopal, obračanje telesa in treningi za trebuh, lahko okrepimo svoje telo po porodu.

Dobra prehrana: Uravnotežena prehrana z vključeno zelenjavo, sadjem, žitaricami, minerali in vitamini pomaga povrniti energijo za vadbo ter izboljša kožo, strije in imunski sistem.

Izogibanje nasičenim maščobam in sladkorju: Pri prehrani se izogibajte nasičenim maščobam in hrani z veliko sladkorja, raje kuhajte na pari in ne cvrtite.

Uporaba poporodnih pasov: Poporodni pasovi so lahko koristni pri zaščiti kože in po carskem rezu.

Spanje na trebuhu: Ta položaj med spanjem pomaga postopoma zravnati trebuh in izboljša držo.

Hidracija: Hidracija je ključnega pomena za izločanje toksinov in pospeševanje metabolizma.

Potrpežljivost in vztrajnost: Okrevanje je dolg proces, zato je pomembno biti potrpežljiv in vztrajen ter si postaviti dosegljive cilje.

S pravilnim pristopom, ljubeznijo do svojega telesa in vztrajnostjo boste zagotovo dosegli cilje povrnitve postave po porodu. Ostanite motivirani, dokler ne dosežete svojega želenega rezultata, vendar si dovolite tudi spoštovanje lastnega telesa in čas, ki ga potrebuje za okrevanje.

vir; Foto: Freepik; Portal24