Zaradi požara, ki se približuje Renčam in bližnjim krajem, poteka evakuacija prebivalcev iz 11 krajev in zaselkov v občini Renče Vogrsko. Regijski štab civilne zaščite obvešča, da evakuacija poteka iz krajev Žigoni, Merljaki, Martinuči, Mohorini, Lukežiči, Ozren, Renški podkraj, Arčoni, Oševljek, Gradišče in Renče.

Evakuacijski točki sta dvorana v Bukovici in športni center Šempeter. Ljudi pozivajo, naj domačije zapustijo mirno, s seboj pa vzamejo najnujnejše. Pravijo, da se gasilci trudijo na vso moč, imajo tudi pomoč iz zraka, a je so ognjeni zublji neusmiljeni.

Pristojni so popoldne evakuacijo odredili že za prebivalce iz Opatjega Sela, Nove vasi in Hudega Loga odredili evakuacijo. Za vse prebivalce je zbirna točka Športni center Šempeter. Evakuacija je veljala tudi za novinarske ekipe na terenu, navaja STA.

V regijskem štabu civilne zaščite so opozorili, da so razmere izjemo zahtevne.

Veter se je namreč iz burje obrnil v jugo. Trenutno precej močno piha, ogenj se zato bliskovito širi.  Enote na terenu zato s skrajnimi napori obvladujejo samo požarišče.

Gasilci delajo vse, da požar ne bi prešel ceste na Trstelj.  Prav tako branijo objekt v bližini Opatjega sela… več tukaj.

Foto: MORS Twitter