Na Goriškem Krasu, kjer pustoši ogromen požar, so se razmere okoli večera nekoliko umirile, je za STA povedal Ervin Čurlič iz regijskega štaba civilne zaščite.

Ogenj še vedno gori, a je veter, ki je čez dan razmere zelo poslabšal nekoliko popustil. Izčrpanim gasilcem je na pomoč prišlo tudi hrvaško letalo za gašenje požarov. Čurlič je opozoril, da so razmere še naprej zelo zahtevne. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan povedal, da naj bi se veter po vremenski napovedi do 20. ure znova usmeril proti morju, nato pa popolnoma umiril. Šestan je dejal, da je to ugoden trenutek, da požar preden pade mrak, ki prinaša še druge nevarnosti napadejo z vsemi silami, navaja STA.

#požar Kras: gasi že 1000 gasilcev

Požar na Goriškem Krasu gasi 1000 gasilcev, na pomoč sta prišla tudi italijanski in hrvaški canadair

Požar, ki divja na Goriškem Krasu, trenutno gasi okoli 1000 gasilcev. V zraku so razpoložljivi zrakoplovi Slovenske vojske in avstrijski helikopter. Na poti sta tudi italijanski in hrvaški Canadair. V regijskem štabu civilne zaščite prebivalce na območju požara pozivajo, naj ob zvoku siren zaprejo okna. Na evakuacijo naj čakajo brez panike… več tukaj.

Ne zamudite:

Izjava dneva: Robert Golob

Pokazalo se je, da smo izjemno močni na terenu po številčnosti brigad, manjka nam pa pomoč iz zraka… več tukaj.

Foto: Marko Tertinek Twitter

By A.K.

Komentar: