Požareport: Balažic bi šefoval Gregorčiču in Logarju ter nanizanka treh mislecev, prepričanih, da premikajo figure na politični šahovnici

SLS Balažic in Gregorčič [Foto: SLS/Rok Rakun]

Robert Ilc, generalni tajnik NSi, pa naj bi med ponedeljkovo sejo sveta Nove Slovenije dal vedeti, da je za nadaljnjo politično usodo NSi izjemno pomembno, da se uniči Gregorčiča in (znanega podjetnika) Aleša Štrancarja…

Požareport: Balažic bi šefoval Gregorčiču in Logarju ter nanizanka treh mislecev, prepričanih, da premikajo figure na politični šahovnici

Požareport: Marko Balažic je tisti predsednik – Slovenske ljudske – stranke, ki bi moral po evropskih volitvah vsekakor odstopiti. Vsaj iz štirih razlogov:

– Ker se SLS, kljub enormnemu številu preferenčnih glasov za nosilca liste Petra Gregorčiča (32.160!), sicer nečlana SLS, ni uspela prebiti v Evropski parlament in tako izgubila dosedanjega evropskega poslanca (Franca Bogoviča).

– Ker je Balažic, kot predsednik stranke, dobil mizerno število preferenčnih glasov (789), kar je malo več kot javnosti doslej popolnoma neznana kandidatka SLS za evropsko poslanko Nina Strah (742), ki je bila med to kampanjo tudi tesna terenska sodelavka Petra Gregorčiča.

– Ker je Balažic neposredno najbolj odgovoren za volilni usodni fiasko SLS v Prekmurju, kjer je SLS de facto izgubila volitve. Namesto z Gregorčičem so v tej volilni enoti (8. volilna enota Ptuj) tam prelepili plakate z Balažicem, Bogovićem in Francem Pukšičem, saj so omenjeni mislili, da bodo tam zase nabirali preferenčne glasove, Gregorčiča pa izločili. Med drugim, denimo, so mu celo “priporočili”, naj ne hodi na Radgonski sejem, saj bo tam – Bogovič. Balažic, ki je v Prekmurju doma, pa je trdil, da se bo “šlepal” na svojo družino in Gregorčiču ni pustil deliti letakov, češ, tukaj je itak samo SLS in SD, potem pa je Nova Slovenija v tej volilni enoti, kjer je močno ruralno prebivalstvo, debelo ter odločilno prehitela SLS?!

– Ker je Balažic med to volilno kampanjo sodelujočim dokazal, da on ni “tip” za liderja stranke, saj ima karizma, sicer veliko govori in obljublja, a prav mučno malo naredi.

Sprenevedanje

No, po volitvah je Balažic namesto odstopa ubral taktiko neverjetnega sprenevedanja. Medijem razlaga, da so na sedmih (7) odstotkih, prej so pa bili na dveh, da je ta volilni rezultat SLS delo novega mladega vodstva SLS (beri: Balažica), Gregorčiča, daleč najbolj zaslužnega za te volilne številke, pa je prvič po volitvah – po telefonu poklical šele včeraj. Tudi postvolilno kosilo za poslanske kandidate je preklical, češ, nekateri nimajo časa?!

Pri tem je zanimivo, da naj bi Franc Pukšič takoj po volitvah naokoli govoril, da je treba sklicati izredni kongres, med sejo izvršilnega odbora pa naj bi bil – tiho.

Podobno (ali isto) zgodbo je Balažic minuli torek prodal na prvi… več na Požareport.

Portal24; Foto: SLS/Rok Rakun