Požareport: Bivši SDS minister, novinarju: S*izdi, sicer te bom na gobec

ByAna Koren

16. septembra, 2023

Požareport: Bivši SDS minister, novinarju: S*izdi, sicer te bom na gobec

Požareport: Sreda, 13. septemba, Celje. Dobri dve uri potem, ko so slavnostni odprli letošnji (55.) Mednarodni sejem obrti in podjetništva, znan pod kratico Mos, je na sejmu skorajda prišlo do – sicer medijsko zamolčanega – fizičnega incidenta (pretepa). Glavna akterja pa Andrej Vizjak, nekdanji minister za okolje in prostor v tretji Janševi vladi, in znani novinar Vladimir Vodušek (Topnews.si).

Vodušek se je namreč, potem ko je posnel uradno otvoritev, pojavil ob paviljonu stranke SDS (edine politične stranke poleg NSi, ki ima Mos-u svoj “štant”), kjer ga je “najlepši poslanec” Franc Breznik povabil na kanapeje. Ko pa je Voduška tam opazil Vizjak, se je začel nanj dreti, “ti pa spizdi, sicer te bom na gobec”. In mu očital, da ga je “izdal” pri objavi tistih razvpitih posnetkov nekega pogovora med Vizjakom in tajkunom Bojanom Petanom (LDS-Zares, DZS, Dnevnik, Terme Čatež), tajno posnetega pred zdaj že 16. leti, ki so jih, spomnimo, oktobra in novembra 2021 nekajkrat zapored ter izrazito ciljno zmontirane predvajali na Pop TV (24 ur).

Voduškova “izdaja” naj bi sicer bila v tem, da je za… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: Samuel Žbogar naj bi si zaželel Lauro Miklič

Požareport: Prvega septembra je ministrstvo za zunanje in evropske zadeve objavilo razpis(se) za delovna mesta v “projektu Varnostnega sveta OZN”. A glej ga zlomka:

Imamo razpis za dve delovni mesti pod šiframa pod šiframa 7951 in 7952. Obe delovni mesti sta predvideni v New Yorku, obe imata popolnoma enake zahteve (izobrazba in tako dalje) ter popolnoma enak opis del in nalog. Razlikujeta se zgolj in samo v dolžini zahtevanih delovnih izkušenj, kjer se za eno delovno mesto zahteva 2 leti… več tukaj.