Požareport: Bobnar in Lindav Goloba razgalila kot patološkega lažnivca

Foto: MNZ RS

Požareport: Bobnar in Lindav Goloba razgalila kot patološkega lažnivca

Požareport: Če je za katero novejšo politično zgodbo mogoče reči, da gre za “afero” ali “škandal desetletja”, to nesporno velja za včerajšnje zaslišanje nekdanje ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar in nesojenega generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, pred posebno preiskovalno komisijo državnega zbora, ki preiskuje domnevno vpletanje politike v policijo.

Saj tako uničujočega zaslišanja (pričanja) za nekega politika, v tem primeru za predsednika vlade in vodilne vladne stranke Gibanja Svobode Roberta Goloba, in za vsaj še enega vodilnega uslužbenca slovenske Policije, direktorja NPU Darka Muževiča, se tudi avtor teh vrstic, kljub dolgoletnemu novinarskemu stažu, ne spomni.

Obe zaslišanji (pričanji) si je moč ogledati na arhivu spletne platfome javne televizije MMC RTV SLO (vsaj dokler posnetkov ne umaknejo, oziroma skrijejo), in tistih televizijah, kjer je možnost ogleda programov na zamik, zato podrobne vsebine obeh zaslišanj tukaj ne bomo poobjavljali. Je pa nekaj zanimivih krajših odlomkov na voljo tudi na mojem profilu X (tukaj).

A ključna je naslednje (dejstva in spoznanje, če hočete):

– Gre za podroben popis par exellance zlorabe oblasti pod krinko sladkih besed o demokraciji (ko Golob reče, koga pa sploh brigajo kolesarski protesti, neprecenljivo), svobodi in spoštljivi komunikaciji, kar je seveda zrelo tudi za državno tožilstvo in druge pristojne organe.

No, da bo ta preiskovalna komisija karkoli naredila ali ukrepala – zoper Goloba ali Muženiča, pa je seveda malo verjetno. Namreč, vodi jo Miha Lamut, poslanec Gibanja Svobode, poleg tega ima vladna koalicija ima v tej komisiji tudi večino.

– Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav nista politična nasprotnika Goloba, te vlade ali vladne koalicije, niti današnje vladajoče politične opcije, nista SDS ali NSi, ravno obratno. Bobnarjeva je danes svetovalka “super leve” predsednice republike Nataše Pirc Musar, Lindav pa se je včeraj posredno deklariral tudi kot razočarani volivec Gibanja Svobode, torej Goloba. Kar pomeni, da njuni pričevanji ni mogoče šteti med – opozicijske – politične spopade z Golobom.

– Oba, Bobnarjeva in Lindav, še zlasti pa Bobnarjeva, sta Goloba precej neposredno razgalila kot notoričnega ali patološkega lažnivca, ki ju je silil tudi v “nedopustna”, beri nezakonita ravnanja, in za avtokrata, sončnega kralja, ki je hotel osebno kadrovati znotraj policije ter celo osebno določati, koga naj tam odpustijo iz službe, celo z besedami, on, Golob, vrže takšnega človeka čez ramo …?! Saj pravim, grozno.

– Oba zaslišanca sta tudi povsem razkrila (no, pravzaprav potrdila) vlogo razpitega podjetnika in bivšega policijskega specialca ter varnostnika Miloša Njegoša Milovića, ki je pod znamko Roberta Goloba “lomastil po policiji” ter zahteval in na koncu tudi očitno dosegel zaposlitev – na Policiji, za vsaj enega svojega znanca.

Hkrati je Milović hotel uvajati koncept, kjer mora policija za predsednika vlade narediti… več na Požareport.

Foto: MNZ RS
Portal24