Požareport: Če gre še tole mimo, potem je ta država tudi uradno kartel

Foto: Vlada RS X

Požareport: Če gre še tole mimo, potem je ta država tudi uradno kartel

Požareport: Ko/če bodo te ustavne spremembe sprejete, bo predsednica republike Nataša Pirc Musar imenovala sodnike, ki bi/bodo potem sodili (tudi) v sodnih zadevah, kjer sodeluje odvetniška pisarna v lasti predsednice republike. Kar je dobesedno noro …

Za osvežitev spomina: na zadnjem soočenju med Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem na TV Slovenija, tik pred drugim krogom predsedniških volitev (13. novembra 2022), je NPM javno postregla z eno od svojih najbolj – za politika – neverjetnih napovedi. Da bodo njena podjetja (odvetniška pisarna Pirc Musar & partnerji, o.p., d. o .o., Ruska dača, Info hiša …), tudi v primeru njene izvolitve za predsednico republike, še naprej poslovala z državo. Ne sicer z uradom PRS, z državo pa vsekakor.

Če bi kaj takšnega, na primer, med volilno kampanjo napovedal kandidat ali kandidatka za predsednika oziroma predsednico sosednje Avstrije, ob tem pa bi se še vozil v bentleyju s tujo registracijo, bi lahko od kandidature kar odstopil.

Se spomnim, kolega Aljuš Pertinač, takrat sva soočenje med NPM in Logarjem skupaj odmevno komentirala na Odmevih, je bil šokiran nad tovrstno politično ošabnostjo NPM, hja, res, močno je zadišalo po banana republiki, in vsakemu normalnemu volivcu, državljanu, bi moralo ob tem dodobra zazvoniti v glavi. Večinski mediji, razen redkih izjem, pa nič?! Ker so tako rekoč kartelno navijali za NPM.

In res, Nataša Pirc Musar, če se omejimo zgolj na njeno ljubljansko odvetniško pisarno, je tudi po svoji izvolitvi za predsednico republike še naprej osebno podpisovala posle njene odvetniške pisarne (spodnji primer je iz 22. novembra)…

… prav tako je njena odvetniška pisarna (vir: Erar) po njeni izvolitvi do danes pokasirala že več deset tisoč evrov proračunskega denarja.

A to še ni vse, pravi šok šele pride

A to še ni vse, pravi šok šele pride. Namreč, že septembra lani so vse tri koalicijske stranke (Gibanje Svoboda, Socialni demokrati, Levica) v državni zbor vložile del predloga ustavnih sprememb, ki se nanašajo na imenovanja sodnikov.

Gre pa za to, da sodnike po novem ne bi več imenoval državni zbor, ampak na predsednik (predsednica) republike, in to avtomatično, na predlog sodnega sveta.

Stranke vladajoče koalicije to rešitev sicer predlagajo zato, ker računajo, da bo pri nas politična levica “vedno” imela predsednika republike, prav tako levica kadrovsko in politično obvladuje večinsko sestavo sodnega sveta, vse to pa kaže na tako imenovano “prikrito politizacijo” pravosodja kot posebne veje oblasti.

Omenjene tri leve stranke same sicer nimajo dovolj glasov za sprejem ustavnih sprememb (potrebnih je najmanj 60 poslancev!), zato snubijo opozicijsko desno NSi. Sedanje vodstvo Nove Slovenije to… več na Požareport.

Foto: Vlada RS Twitter