Požareport: Čeprav imajo hude finančne težave, prodajajo stavbe, trepetajo za plače, takoj Volvo Cross Country za novega direktorja Pošte

ByAna Koren

23. februarja, 2023

Neverjetno, tri tisoč ljudi na Pošti Slovenije ne dosega več niti minimalne plače, poslovodstvo tega državnega podjetja pa cinično zapiše, da šele takšen volvo omogoča, citiramo, nemoteno izvajanje funkcije poslovodenja …

Požareport: Čeprav imajo hude finančne težave, prodajajo stavbe, trepetajo za plače, takoj Volvo Cross Country za novega direktorja Pošte

Požareport: Pošta Slovenije ima hude, pravzaprav strašne finančne težave, zato je – med drugim – prisiljena prodajati svoje elitne nepremične (stavba Pošte v središču Celja, na primer), zaposleni trepetajo za plače, pri čemer 3000 zaposlenih ne dosega več niti minimalne plače, pripravljajo se množične odpovedi, kljub temu pa si je novi generalni direktor Marko Cegnar (imenovan je bil konec lanskega oktobra) že po osmih tednih vodenja Pošte omislil nov službeni avto. In to takšnega, prestižnega, kakopak: terensko vozilo znamke volvo V90 B5D cross country AWD.

In to namesto že prej dodeljenega manj prestižnega Volkswagnovega modela tiguan, saj naj bi šele novo vozilo, skratka, takšen luksuzni volvo, citiramo cinični predlog vodstva Pošte, podrejenega direktorju Cegnarju, “omogočilo nemoteno izvajanje funkcije poslovodenja“.

Del uradne dokumentacije, povezane z volvom za generalnega direktorja Pošte Slovenije, objavljamo tukaj (faksimile)… na Požareport.

No, do sem bi sicer morda še nekako šlo, če seveda izvzamemo skrajno bizarno argumentacijo vodstva nekega državnega podjetja, da bo šele volvo za generalnega direktorja, ki se res da vsak dan vozi iz Kranja, kjer Cegnar stanuje, na sedež Pošte v Maribor in potem nazaj, omogočil nemoteno izvajanje funkcije poslovodenja, ampak od tu naprej se začnejo resne težave.

Po naših informacijah naslednje:

– Obstaja namreč utemeljeni sum, da je… več na Požareport.

Foto: STA

Ne spreglejte…

Požareport: 5 ključnih točk Anžeta Logarja: Politični timing, Janša in SDS, Nova Slovenija, Borut Pahor in denar

Požareport: Vsekakor pa dosedanje izkušnje na Slovenskem izrecno narekujejo, da se nove politične stranke ustanavlja nekaj mesecev pred volitvami in nikakor prej… več tukaj.