Požareport: Ciniki se muzajo, češ, to je vredno kaviar levice: Golobova poslanica ob prazniku dela iz najdražjega hotela na Siciliji?!

A te prvomajske počitnice Roberta Goloba in Tine Gaber bodo direktno stale tudi davkoplačevalce, saj jima na jugu Italije plačujemo vsaj stroške varovanja, zato bo kabinet predsednika vlade moral slejkoprej na mizo položiti vse račune …

Požareport: Ciniki se muzajo, češ, to je vredno kaviar levice: Golobova poslanica ob prazniku dela iz najdražjega hotela na Siciliji?!

Požareport: Včeraj, okoli desetih zvečer, so mediji – po elektronski pošti – prejeli poslanico predsednika vlade Roberta Goloba, ob 1. maju, današnjem prazniku dela (vir). Ki pa je, figurativno seveda, prišla iz prestižnega hotela Metropole v Taormini (Sicilija), ki se ne ponaša samo s petimi zvezdicami, ampak velja tudi na enega od najdražjih hotelov* na tem delu Italije. In kjer, po neuradnih informacijah, že nekaj dni počitnikujeta Golob in njegova nova spremljevalka Tina Gaber.

Mimogrede, premierja Goloba (verjetno zato tudi) ni bilo na osrednji državni proslavi ob dnevu počastitve upora proti okupatorju, minulo sredo v Šoštanju, v športni dvorani Osnovne šole Karla Destovnika – Kajuha.

Kabinet molči

Kabinet predsednika vlade o tem, ali je premier Golob res na Siciliji, sicer molči, čeprav ni dvoma, da ima javnost pravico izvedeti, kje se že nekaj dni nahaja predsednik vlade; saj, zakaj pa takšno skrivaštvo. Prav tako verjetno ni več dvoma, da je tudi Tina Gaber javna oseba.

Nenazadnje, Pop TV, tista komercialna televizija v lasti češke multinacionalke, ki velja za najglasnejši zvočnik politika Roberta Goloba, je Gabrovo že pred časom razglasil za prvo damo v slogu ameriških “First Lady”, poleg tega Tina Gaber tudi že uradno sprejema žene predsednikov vlad iz tujine, kot del državnega protokola, čeprav je Golob uradno še vedno poročen z Jano Nemec Golob.

In kar je morda celo najpomembnejše, te prvomajske počitnice Roberta Goloba in Tine Gaber (če sta res na Siciliji, saj naj bi Goloba eni spletni troli “videli v Novi Gorici”, ampak novinarji smo tu za to, da postavljamo vprašanja) bodo – vsaj delno – direktno stale tudi davkoplačevalce, saj Golobu in Gabrovi na jugu Italije plačujemo vsaj fizično in drugo varovanje, ob predpostavki, da je Golob sam pokril svoje in Tinine letalske karte ter hotelske in vse preostale stroške?! (medklic: da bi zraven počitnikovali tudi Golobovi otroci, ni videti ali slišati.)

Davkoplačevalci pa imajo definitivno pravico izvedeli vse, kar… več na Požareport.

Foto: Hotel Metropole