Požareport: Cvikl na zagovoru pri guvernerju, kjer naj bi lagal. Toda Banka Slovenije še ne ve, kaj bi. Se jim ponavlja Bošnjak?

Požareport: Cvikl na zagovoru pri guvernerju, kjer naj bi lagal. Toda Banka Slovenije še ne ve, kaj bi. Se jim ponavlja Bošnjak?

Požareport: V banki sicer zatrjujejo, da imajo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja, prav tako od zaposlenih pri službenem in zasebnem ravnanju pričakujejo visoko mero etičnosti in osebne integritete, k čemur jih zavezuje tudi kodeks. Pa je res tako …?

Boštjan Vasle naj bi Cvikla poklical na zagovor, ta pa naj bi, tako naši viri, hitel lagati, da je vse izmišljeno, da ima ničelno toleranco do nasilja in da gre predvsem za izsiljevanje njegove – formalno še vedno soproge – Jerce Legan.

Pet dni po našem ekskluzivnem razkritju, da je ljubljanska policija na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložila kazensko ovadbo zoper Milana M. Cvikla, viceguvernerja Banke Slovenije, zaradi nasilja v družini, za kar državnemu funkcionarju in nekdanjemu politiku Cviklu grozi do pet let zapora (več na tej povezavi), se je vendarle oglasila tudi Banka Slovenije, vendar šele na podlagi naših poslanih vprašanj:

– Kako vodstvo BS (guverner) komentira vloženo kazensko ovadbo zoper viceguvernerja Cvikla, zlasti z vidika, da gre za sum kaznivega dejanja nasilja v družini?
– Kaj namerava vodstvo BS (guverner) v tej zvezi storiti oziroma ukrepati?

Odgovor pa takšen, pri čemer o vsebini presodite sami:

Pozdravljeni, najlepša hvala za vaše vprašanje.

V Banki Slovenije imamo ničelno toleranco do kakršnega koli nasilja. Prav tako od zaposlenih tako v službenem kot zasebnem ravnanju pričakujemo visoko mero etičnosti in osebne integritete, k čemur nas zavezuje tudi kodeks. Naslavljanje problematike konkretnega primera, ki ga omenjate, pa sodi pod pristojnosti drugih državnih inštitucij, ki nas o postopkih niso dolžni obveščati.

Lep pozdrav, Banka Slovenije Evrosistem, Odnosi z javnostmi.

No, po naših informacijah, ki jih je sicer težko 100-odstotno preveriti, saj vsi neposredno vpleteni akterji bolj ali manj molčijo, naj bi guverner BS Boštjan Vasle poklical Cvikla na zagovor, ta pa naj bi… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Policija ovadila Cvikla zaradi nasilja v družini, viceguvernerju Banke Slovenije grozi do pet let zapora?!

Požareport: Na Policiji sicer uradno molčijo, ker pa je Milan M. Cvikl visoki državni funkcionar, se bosta tovrstnim vprašanjem verjetno težko izognila državno tožilstvo, predvsem pa Banka Slovenije, ne nazadnje gre za sum nasilnih kaznivih dejanj …

Najbrž ni nobenega dvoma, da Milan M. Cvikl (LDS, SD), danes viceguverner Banke Slovenije, sodi med najbolj razvpite politike zadnjih dvajsetih let slovenske tranzicije. A ne toliko zaradi njegove – sicer zavidljive – politične kariere, bolj zaradi njegovega “zasebnega življenja” oziroma življenjskega sloga, ki polni tudi medije… več tukaj.

Foto: STA