Požareport: DARS nekako priznava poslovni turizem njihove nove elite

ByMiha Kovač

9. maja, 2024 ,
Foto: Zajem zaslona

Požareport: DARS nekako priznava poslovni turizem njihove nove elite

Požareport: Šli smo po sledeh informacije, da je večji del novega vodstva DARS-a, skratka, njihove nove elite, sredi aprila za dlje časa potoval na Japonsko, pri čemer naj bi dotično potovanje imelo vse značilnosti tako imenovanega “poslovnega turizma” na državne stroške, oziroma stroške davkoplačevalcev.

Novinarska vprašanja, povezana z Japonsko (- Ali držijo informacije, da je celotna uprava DARS-a, razen članice uprave Alenke Muhič, zraven naj bi bil tudi Aleš Cantarutti, pred kratkim potovala na Japonsko? – Če to drži, kaj je bil namen potovanja, kam točno so potovali, kako dolgo je trajalo potovanje in zakaj je potovala celotna uprava?), smo DARS-u posredovali 25. aprila.

Odgovor, ki ga je v imenu DARS-a podpisal Marjan Koler, vodja Služba uprave za komuniciranje, je sledil šele včeraj, 8. maja, citiramo… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Premier na Hrvaškem za tri mesece najel apartma, vlada išče apartma za varnostnike

Požareport: Prvi dve leti vladanja Roberta Goloba so med drugim zaznamovala tudi nenehno počitnikovanja in zasebna potovanja (ki jih – seveda – v precejšni meri plačujejo davkoplačevalci), kar je precej nenavadno za politike na premierskem položaju. A to za tiste, ki Goloba bolje poznajo, ni nobeno presenečenje. Ko je bil Golob predsednik uprave GEN-I, so uslužbenci te državne družbe ob koncu maja tradicionalno prejeli pisno obvestilo (po elektronski pošti), da se Goloba od začetka junija pa do… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona