Motijo se tisti, ki trdijo, da gre tukaj le za evropske volitve ali zelo zaželeno funkcijo evropskega komisarja, ne, tokrat gre za nekaj bistveno večjega, gre za operacijo totalnega uničenja stranke Socialnih demokratov…

Požareport: Dominika odstopila, afera pa odnaša tudi Tanjo Fajon. Za njeno funkcijo spopad Nemca in Hana, a gre za nekaj več – usodo SD.

Požareport: Ob sinočnjem odstopu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, ki ga predsednik vlade Golob sicer še ni sprejel (skratka, ona je odstopila, ji pa še odstopljena in je zato tudi še vedno ministrica, toda šlo naj bi le še za nekaj tednov, saj bo vsekakor odšla pred interpelacijo), je pa odpovedal predvideni sestanek z vodstvom SD, postaja tudi bolj ali manj jasno, da afera sodna stavba ne odnaša samo DŠP, ampak tudi predsednico Socialnih demokratov in zunanjo ministrico Tanjo Fajon.

Maske so pravzaprav padle v nedeljo dopoldne, na izrednem kolegiju vodstva SD. Ko je Matjaž Nemec, evropski poslanec in podpredsednik SD, šel frontalno nad Fajonovo (naj odstopi celotno vodstvo SD) in tako rekoč vložil svojo kandidaturo za predsednika stranke. Na drugi strani pa je Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, na katerega – mimogrede – stavi tudi gospodarstvo, šel sramežljivo nad Klemna Žiberta, generalnega sekretarja SD (naj se Žibert začasno umakne).

Toda problem… več na Požareport.

Premier odpovedal sestanek s SD-em, Švarc Pipan ponudila odstop

Načrtovan sestanek med predsednikom vlade Robertom Golobom in ožjim vodstvom SD-ja je premier odpovedal. Po informacijah STA-ja je bil sestanek prvotno predviden za ponedeljek pozno popoldan. Na sestanku naj bi se srečali predsednica stranke Tanja Fajon, vodja poslanske skupine Jani Prednik ter generalni sekretar stranke Žibert. Med ministri bi se sestanka udeležil le gospodarski minister Matjaž Han… več tukaj.

Foto: Instagram